20060823

Maria Wetterstrand och regnväder

Jag vill lova att det regnar just nu. Håller takpannorna frågar jag mig även om dom är nya sedan ett år – för dyra pengar. Regnmätaren har tippat omkull men ingen bryr sig längre. Konstigt väder i vår del av världen. Säkert i alla hörn av världen förresten. Inte en droppe på hela sommaren och sen regn varenda dag. Man tackar ju i och för sig för att det inte var tvärtom. Möjligen hänger det här vädret samman med de större klimatförändringarna. Svårt att veta. Hur som helst kan man inte beskylla Maria Wetterstrand för det som händer. Hon var på tur idag, sist i gänget, i stolen i radions utfrågning i P1. Jag tycker hon klarade sig bra med undantag för en fråga om pacifism och vapenexport samt några små saker till. Men säg den som reder ut en sådan stor och filosofisk fråga i ett direktsvar på en rak fråga. Frågan om våld och ickevåld är svår hur illa vi än tycker om den.

Även om jag tycker att mp ibland svävar lite i det blå tycker jag dom behövs som blåslampa bland betonghäckarna. Och dom har ju visat sig ansvartagande under 8 år, ett faktum värt att begrunda. Epitetet betonghäck gäller inte bara sossarna utan i högsta grad alliansen – de fyra musketörerna. Nu först börjar dom yrvaket nämna miljöfrågorna. Man kan höra samtalet på det utmärkta hotellet Blå Blom här i Gurraberg. Besök det! ”Fan, grabbar och Maudan, vi har ju glömt bort miljön! Vi måste ha nåt om’et i alla fall! Om inte annat som lockbete åt gröntomtarna och mullarna på marginalen. Maudan, har du inget gammal skräp i garderoben vi kan kasta ut lite fräscht omförpackat?” Och Maudan är inte sen utan sprutar ur sig vad grabbarna vill höra. Med ena öra förstås, det står ju viktigare saker på dagordningen som exempelvis språktester. Trovärdigt eller?

Så nu återstår bara att bestämma sig själv. Inte helt lätt. Ett ganska trött gäng sossar utan visioner – goda förvaltare ja - men med lite piggare vapendragare i ryggen som det ena alternativet om nu inte Lars Ohly snubblar sig själv över kanten. Mot detta en käck kvartett som i stort saknar utrikeserfarenhet och engagemang i globala frågor och det vet vi ju tack vare Bush hur sånt kan sluta. Dessutom; en allians kan väl sägas vara en äktenskaplig form eller i alla fall nåt liknande? Vad händer statistiskt i många äktenskap. Jo, där inträffar en infekterad treårskris. Alliansen har nu hållit ihop i två år……….

Och du, det där med fastighetsskatten. Det visar sig nog vara svårare än man först förstått. Ha inte för höga förväntningar. Och du vet, det där med gungor och karuseller…..

Väl mött nästa gång!

Inga kommentarer: