Surt så räven om rönnbären. Lite så kan man väl tolka många kommentarer om gårdagens stora begivelse – melodifestivalen. Eller snarare bör man kanske säga musikfestivalen. Ingen skugga över The Ark, de gjorde vad de skulle och det är knappast deras fel att de på sedvanligt svenskt manér har blivit så haussade. Jag tror fortfarande att Sarah Dawn Finer hade haft en bättre chans med sin oerhört finstämda ballad men det är bara en gissning. Själv tyckte jag det var spännande med så blandad musik som vi bjöds på. Många fina låtar och imponerande framträdanden. Känns som en utveckling åt rätt håll. Det här med den förmenta uppdelningen mellan öst och väst struntar jag i. De flesta sjöng sina låtar på engelska och även många västländer röstade på vinnarlåten. Och snacka förresten om kompisröstning här uppe i Norden! Det tillhör väl också showen lite grand. Om jag ser nån ”fara” så skulle det tvärtom vara att musikutbudet trots en stor genrebredd igår ”mainstreamas” på bekostnad av kulturens och nationalkaraktärernas mångfald.
Jag blev också imponerad av den höga professionalism hos nästan alla medverkande, de flesta så unga dessutom. För mina tankar på något diffust och möjligen långsökt sätt till den nödvändiga men obefintliga debatten här hemma om vad kunskap är. Ett välment grattis till vinnaren! För övrigt var det oåtkomliga och söta vindruvor räven sa surt om i original vilket givetvis ger ett annat och mer korrekt stuk åt vårt gamla talesätt.
Om det inte ville sig för den svenska låten och The Ark så gällde detsamma för våra Tre Kronor. Jag är enligt salig farsan, heder åt honom, född på en främmande planet och vet därför inget om idrott men så mycket vet jag att hockey spelas på is med klubba och puck och att vårt stolta Tre Kronor också ofta haussas upp. Nu förlorade man semifinalen, antagligen av precis samma anledning som The Ark – motståndarna var bättre. En företeelse som tillhör begreppet tävling. Fast visst är det roligare att vinna!
Inte heller nu vill det sig riktigt för Fredrik Reinfeldt. Nu nekar tydligen Bush, även om han gör det på ett sofistikerat diplomatiskt sätt, att tillsammans med FR teckna under någon gemensam miljödeklaration som uppenbarligen var tanken. Vad den skulle innehålla har gått mig helt förbi? Har den verkligen diskuterats? Men strunt samma, när amerikanerna upptäcker att det är good business så kommer de att sätta en väldig fart, säger Reinfeldt till TT. Heja Fredrik, friskt humör! Lite naivitet får man acceptera hos predikanten med den nyfrälstes röda rosor på kinden. Men som jag skrev igår, FR måste börja nånstans. Vi får ha tålamod och hoppas på det bästa när det gäller miljöfrågorna. Jag lovar verkligen försöka att inte vara sarkastisk.
Det som förenar The Ark, Tre Kronor och Fredrik Reinfeldt – alla har och har haft ett gott uppsåt och alla gör sitt bästa. Värt att respektera även om de inte nådde ända fram!
20070513
Det vill sig inte riktigt x 3
Av Uffe H kl. 12:39
Ämnen: B LÄTTSAMT, Betraktelse, Livet, Samhälle
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
USA och EU har ett miljoavtal, vilket ar tillrackligt. Det vore dumt att skriva separata avtal med ett sa litet land som Sverige. USA ar langt fore i miljokrav an Sverige tack vare delstater som New York, California och andra. Vfr? Pga att dessa delstater ar storkonsumenter och har stort inflytande. Alla bilar, tex, konstrueras for att mota kraven i CA, NY, osv, och sen saljs i alla andra stater och Canada,,,aven om dessa stater har lagre krav. Laste nyss att Honda's nya grasklippare moter de senaste CA-kraven. Den har katalysator, elekronisk motorkontroll, och samma version saljs i hela USA....Redan omkr 1970 hade CA tuffare krav pa bilar an andra stater och om man flyttade till CA var man tvungen att modifiera bilen for CA miljokrav. Idag har man inte samma problem -- alla bensinbilar som saljs i USA moter CA kraven, men ingen 2007 ars dieselbil ("48 eller 49 delstats bilar"). Mercedes haller pa att utveckla dieselteknologi som moter CA kraven och givetvis kommer att saljas over hela USA. Pga av miljokrav fran ett par-tre stora delstater har dieselbilar inte haft nagon storre framgang i USA ansalange.
Skicka en kommentar