20060510

Bollen är rund - båsen hygieniska

Om du kan – läs Kolumnen i DN 10/5 av Jenny Jewert! Bland det bästa jag läst i frågan om EM och könshandeln! 4 mycket angelägna brev; till Zlatan, adressat okänd, Clas Borgström och till alla de som försvarar näringsfriheten in absurdum. Jag måste bara få referera några korta utsnitt. .....

”Självfallet menar jag inte att sporten är roten till sexuell exploatering. Däremot är efterfrågan en svårbemästrad rot. Var med och rucka lite på den. Den andra roten stavas fattigdom. Det visste du säkert.” Skrivet till Zlatan.

”Hej! Hur tror ni att ni kan bedöma vem som är en lycklig hora? // Sannolikheten att just du råkar föra in kuken i en kvinna som är nöjd med livet och sin försörjning är tyvärr pytteliten, måste jag meddela. // Varför tvinga omkring fyra miljoner människor per år in i sexhandeln om det finns gott om frivilliga?” Till adressat okänd.

” ’Borgström: Människohandel för sexuell exploatering är att utöva våld. Sex är en sak, prostitution en annan. Kopplingen mellan människohandel och prostitution är uppenbar.’ ”

”Handlar människovärdet enbart om självbestämmande? Eller finns det företeelser som kränker alla människors värdighet, och som det därför är motiverat att förbjuda trots att det begränsar vissa individers handlingsfrihet? // Hur långt ska vi harmonisera den gemensamma europeiska könsmarknaden? Den svenska sexköpslagen – ett handelshinder mot den innersta av inre marknader?”

Värt att fundera över eller hur? Läs hela Jennys kolumn! Ett tag framöver kan du antagligen nå den via denna länk.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=543604&previousRenderType=2

Inga kommentarer: