20060624

Brist på timing!

Lovade igår allvarliga funderingar om dialog. But I’m not in the mood! Kändes fel efter en fin midsommarafton och en lika fin midsommardagsmorgon. Fattar inte hur jag ens kunde tänka tanken igår? Usel timing! Men det kommer!

Visst fick vi en liten skur över oss framåt kvällningen men den var inte värre än att vi kunde sitta kvar ute. Hör liksom midsommar till dessutom. Ännu lite senare får man förlita sig till infravärmen men det är nordbornas ofrånkomliga lott. En doft av varmare trakter värmde ändå våra hjärtan ity min nästan helt normala svåger, han från Madeira du vet, grillade alldeles utsökta espetada, inte att förväxla med den goda fisken espada. Espetada är madeirianska grillspett med oxfilébitar av bästa och möraste kvalitet, i original trädda på pinnar från lagerbladsträdet, insmorda med smör, salt, vitlök och just lagerblad. I brist på lagerbladsträd här i fjällhöga nord har svågern testat med enepinnar vilket fungerar nästan lika bra. En försvenskad variant. Spetten grillas hårt och hastigt så att köttet behåller sin saft. Jag kan säga att köttet smalt i munnen! Han kan det där svågern! Gott vitt bröd och en härlig sallad till bara. Inga krusiduller, köttet står utmärkt väl för sig själv. Lite rött vin i goda vänners lag och livet är klart uthärdligt. Lite lagom avlägset några grannar som antagligen spelar kubb eller nåt, skratt från ett annat håll och spridda snapsvisor från här och var. Allt tillsammans formande en unik midsommaraftonsymfoni.

Nu har ju jag och mina vänner uppnått en så pass mogen ålder att vi inte längre har kul genom att kräkas och simmigt undra var man är och varför, så vi kan också njuta av morgonen därpå, d.v.s. denna dags morgon. En strålande morgon med klarblå himmel. Precis lagom varm att fika frukost i vid vår lillstuga på tomten med porlet från vårt lilla vattenfall som vilsamt ackompanjemang. Klar åldersbonus!

Nu förstår du hur fel det hade känts att i den stämningen pracka på dig och andra en massa allvar om än i det allra godaste syfte. Men som sagt, jag återkommer om dialog och dialogmiljöer. Snart.

Ha en fortsatt fin helg!

Inga kommentarer: