20061202

Vilken härlig vinter!

So far, so good! Det får gärna fortsätta så här hela vintern för min del. Särskilt som plåtslagaren hittills inte synts till trots löften, han som ska sätta upp snörashinder på taket. Vi bytte takpannor förra året och nu är de så glatta att snön faller ner i stora sjok. (Jag tror inte att jag nånsin tidigare skrivit ordet sjok så jag blev lite fundersam över stavningen. Men så där ska det stavas enligt Word i alla fall. Sjok. Ser inte riktigt svenskt ut eller hur?).Han bör hinna hit innan snön faller, för det kommer den väl att göra igen trots mina böner. Och man vill ju inte ha stora snösjok i skallen (nu tycks jag helt ha snöat in på sjok)! Dessutom stänger snöhögarna som bildas av sjoken igen verandadörrarna, vad man nu har där ute att göra denna bistra årstid.

För att inte hamna i rena klagosången kan jag upplysa om att november nu är över om du inte redan visste det. Nu går resten av bara farten. Och snart vänder det! Bara den känslan!
Uppriktigt sagt gillar jag inte november. Rättare sagt, jag tycker att den är lite kuslig. De flesta männen i släkten har dött just i november så mot slutet av månaden blir det lite nervöst om man säger så. Tittar sig noga om innan man går över gatan. Käkar inte gärna gamla rester. Framför allt inte svamp. Sover med hjälmen på. Nja, nu överdrev jag kanske lite men du förstår. Överlever man månadsskiftet så är man trygg i varje fall ett år till och det är ju skönt. Man, det är jag det för övrigt.

Annars oroar jag mig lite för några sommarfåglar som fortfarande mumsar i sig vid fågelbordet. Fattar de inte att det trots allt kan bli kallt som bara attan och det fortare än kvickt? Då blir det himla bråttom ner till sydligare breddgrader. Hoppas de inser det. Men de är feta och fina så som jag skämmer bort dem! Blir en dyr vinter det här har jag insett.

Vad ska man för övrigt säga om denna årstid? Det är mörkt. Fast det visste du redan. Bestämmer man sig för att gå ut nån gång på morgonen, men behöver gå på toaletten först, så är det redan mörkt. Utan att magen är ovanligt trög. Glöm inte reflexerna! Man kan undra om mörkret finns i sig eller om det bara är brist på ljus? Svarta hål har man ju hört talas om. Akta dig för dem! Inte kul att ramla ner i ett sånt kan jag tro. Man lär aldrig komma därifrån. Tur förresten att mörkret är svart. Tänk om det var grönt eller rött. Eller gult. Vad konstigt det skulle vara. Jag ser inget, det är så gult här nere i källaren! Håll om mig, jag är så gulrädd! Så rött som det är i den här parken på kvällen vågar man ju inte gå igenom den! Här vimlar ju av grönmuskiga typer! Och tänk om det var mörkret som jagade bort ljuset. Tänder du lamporna så blev det alldeles svart. Skulle antagligen kännas helt baklänges. Men vi skulle spara ström eller?

Nej nu blev allt så tokigt så nu vill jag gå hem. Medan det är blått och ljust. Hej då!

Inga kommentarer: